Rengjøring av daglige deler av anleggsmaskiner

Rengjøring av metalldeler i prosessen med mekanisk bearbeiding er å fjerne alle slags forurensninger produsert ved bruk, produksjon og lagring av mekanisk utstyr ved hjelp av fysiske og kjemiske midler, for å oppnå en viss grad av renslighet, for å forbedre utseende kvalitet og ytelse av produkter, pålitelighet og oppfylle kravene til neste prosesseringsprosess.Rengjøringsarbeid er et viktig ledd i maskineringsprosessen.De fleste mekaniske deler må rengjøres før, under og etter montering, og noen deler må også rengjøres etter prøvedrift.Hensikten med rengjøring av deler er å fjerne gjenværende støpesand, jernspon, rust, slipemiddel, olje, støv og annet smuss på overflaten.Renslighet av deler etter rengjøring vil direkte påvirke monteringskvaliteten og levetiden til anleggsmaskiner, så rengjøring av deler er et svært viktig ledd i montering av anleggsmaskiner.For å gjøre en god jobb med å rengjøre deler, bør rengjøringsmidler og rengjøringsmetoder velges riktig i henhold til deres materialer, strukturelle egenskaper, forurensningsforhold og krav til renslighet.

Vanlige rengjøringsmetoder for maskindeler:

Trinn 1 Skrubb.Legg delene i en beholder med diesel, parafin eller annen rengjøringsløsning og skrubb med bomull eller børst med børste.Denne metoden er enkel å betjene, enkelt utstyr, men lav effektivitet, egnet for en enkelt liten gruppe med små deler.Under normale omstendigheter bør bensin ikke brukes, fordi det er fettløselig, vil skade folks helse og lett å forårsake brann.

2. Kok og vask den konfigurerte løsningen og delene som skal rengjøres sammen i rengjøringsbassenget laget av stålplatesveising med passende størrelse, varm det opp til 80~90 ℃ i ovnen under bassenget, og kok og vask i 3~5 minutter .

3. Spray rengjøringsløsningen med et visst trykk og temperatur til overflaten av delene for å fjerne oljen.Denne metoden har god renseeffekt og høy produksjonseffektivitet, men utstyret er komplekst, egnet for rengjøring av deler med mindre kompleks form og alvorlig fett på overflaten.

4 Vibrasjonsrengjøring vil være rengjorte deler på rengjøringskurven eller rengjøringsrammen til vibrasjonsrengjøringsmaskinen, og nedsenket i rengjøringsvæsken, gjennom vibrasjonen av rengjøringsmaskinen simulering av kunstig bleking av shabu-virkning og den kjemiske virkningen av rengjøringsvæsken for å fjerne oljeforurensning.

5 Ultralydrengjøring avhenger av den kjemiske virkningen til rengjøringsmiddelet og ultralydrensemaskinens "ultrasoniske kavitasjonseffekt" fasevirkning, for å fjerne oljeforurensning.

https://www.china-tense.net/industrial-ultrasonic-cleaner-washer-product/

vanlige rengjøringsmetoder


Innleggstid: 30. mai 2023